måndag, januari 23, 2006

Nej, nu får det bli nya tag

Natten i natt var riktigt jobbig. Sonen vaknade i stort sett 1 gg/timmen och hade dessutom ett vakenpass mellan 04-5.30. Det känns som att det går käpprätt åt fel håll här.

Har pratat med BVC nu på morgonen och fått lite tips. Det verkar som att "boven i dramat" är nattmålen. Eftersom lillen ätit dåligt på dagarna har vi kompenserat genom att ge honom mer på natten, vilket han vänjer sig vid och så äter han ännu sämre på dagen osv i en ond spiral. Han har också fått sova längre pass på dagen eftersom nattsömnen varit upphackad, vilket lett till att han sover mer och mer på dagen men mindre och mindre på natten... återigen en negativ spiral.

Så nu ska vi ta tag i det här.

1. Sluta med nattmålen. Om han vill ha flaskan får han vatten. Annars försöka söva om honom på annat sätt. (Antar att det innebär att bära, vyssja och vagga.)

2. Försöka få i honom mer mat på dagen. Just nu är det ju bara gröt han vill ha, så då blir det gröt han får. Ska försöka att blanda i ex vis majs eller potatis i gröten så att han får i sig lite mer näring men känner igen grötsmaken. Han ska få gröt två-tre ggr/dag. Det är ok med många mjölmål under en period, ska dock vara uppmärksam på avföringen så att han inte blir lös i magen

3. Få honom att sova mindre på dagen. Färre sovpass och kanske även kortare. Har inte fått klart för mig om vi ska väcka honom efter exvis en timme. Testar att hålla honom vaken längre perioder först.

4. Lägga honom senare på kvällen. Idag är det godnatt vid 20-tiden. Ska försöka hålla honom vaken till 22.

5. Avvakta och se om det är ännu en tand på g - kan ha med det att göra. Eller förkylning som är på gång.

6. Ha tålamod!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home