onsdag, januari 04, 2006

Bönsallad a'LaBello

En burk kidneybönor
En burk stora vita bönor
En burk kikärtor
En halv rödlök
En halv kruka basilika

Dressing
Olivolja
Balsamico
Vitvinsvinäger
En vitlöksklyfta
Dijonsenap eller annan god senap
Salt och peppar

Skölj bönorna, hacka löken och basilikan.
Blanda och häll över dressingen.
Låt dra en stund.

Det här är både busenkelt och 'jättegott' som Tina skulle sagt, och perfekt att ha stå i kylen. Passar till ... ja det mesta faktiskt.

3 Kommentarer:

Blogger Polly said...

Ska testa ögonabums!

torsdag, januari 05, 2006  
Blogger Polly said...

Nu har jag testat. Fast jag gjorde en variant, eftersom jag bara hade borlottibönor och kikärtor hemma. Och ingen senap, och så glömde jag vitvinsvinägern.

Men det blev ju jättegott! Tack för tipset!

fredag, januari 06, 2006  
Blogger LaBello said...

Polly: det är ju det som är så bra - man kan ta lite vad man har och det blir ändå lyckat.

lördag, januari 07, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home