fredag, mars 21, 2008

Påsk part III

Den i normala fall så ordningssamma mamman släpade med sig lilla familjen på utflykt. Postmuséet som nämts i tidigare inlägg stod på programmet.

Vädret var strålande, kanske en aning kallt, men vad gjorde det när dagens aktivitet skulle utspela sig inomhus.

Familjen klev av T-banan vid Slussen och passade på att inta lunch på det fascionabla Gyllene M:et. Därefter vidtog en lättare promenad mot Gamla Stan. Pappan föreslog en genväg, vilken visade sig gå via Slussenkarusellens mer obskyra vindlingar, komplett med pinkande alkisar längs med den kakelklädda underjordiska gången. Redan där började Sonen låta göra gällande att han hellre åkte hem. Under glada hejjarop tog sig familjen dock vidare, ut mot blåsten och tog sikte på Kornhamstorg.

Efter lång väntan vid rödljuset (vad äär det med intervallerna???) hälsades vi av den gröna Herr Gåman och familjen klev ut i vägbanan, bara för att sånär bli överkörda av en blå Opel som uppenbarligen INTE kunde se skillnad på rött och grönt. Mamman blev rädd och hojtade mot bilisten, sonen blev också rädd och hojtade mot mamman. Pappan hytte med näven och blev allmänt uppbragd över trafiksituationen i huvudstaden.

Väl helskinnade över gatan promenerade familjen vidare Lilla Nygatan. Sonen, som vid det här laget börjat tröttna på att gå, höll dock god min vid löftet om att han snart skulle få leka brevbärare inne i goa värmen.

All dylik argumentation kom dock på skam, då entrén till muséet såg oroväckande mörk ut. Farhågorna besannades när vi såg den stora skylten med texten "Museet stäng HELA påsken".

Vad 17, mamman hade ju läst om påsklovsaktiviteter både i tidningen och på nätet. Skandal!

Uppbragd tog hon fram sin mobiltelefon med inbyggd kamera och fotade av den eländiga skylten, för att ha som B-e-v-i-s när hon sedan vände sig till museet för att anklagande fråga hur detta kunnat ske. Uppbragd var hon f.ö. ända tills hon på T-banan tillbaka till förorten slog en flukt i senaste Metro, och hittade Postmusséets färgglada påskannons. En annons som med små (rätt stora faktiskt) bokstäver angav att Påsklovsaktiviteterna startar den 25/3 och att hela påskhelgen ämnar museet hålla stängt.

Innan familjen äntrade hemåt gjorde de ett försök att istället av lägga visit å Stadsmuseet. De har minsann öppet hela påsken, jodå. Utom långfredagen då.

[ Sorti.]

Sensmoral: Läs alltid det finstilta (eller åtminstone rubriken) innan du drar med familjen på äventyr.

Mvh
Även Solen Har sina Fläckar

4 Kommentarer:

Blogger Polly said...

Men ni hade i allafall tur med... öhh... vädret?

fredag, mars 21, 2008  
Anonymous Anonym said...

Men åh, va irriterande!! Låter som en typisk Finna-grej :D

lördag, mars 22, 2008  
Blogger Elin said...

det är inte för inte som man lovar " i nöd och lust" framför prästen ;)

lördag, mars 22, 2008  
Anonymous Anonym said...

Kanske inte den roligaste dagen för er MEN väldigt underhållande text :D

måndag, mars 24, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home