fredag, oktober 17, 2008

Hodeladi hoppsan vilken dag

Idag har det varit en sån där grym dag med flow från början till slut.

Började med att ha min favoritkollega hemma hos mig hela förmiddagen. Vi flyttar nämligen kontoret idag och alla medarbetare var ombedda att hålla sig undan så att flyttgubbarna skulle kunna stöka i fred. Hursom - vi satt alltså här, och planen var att vi skulle förbereda en viktig dragning vi ska hålla i nästa vecka. Slutresultatet blev en halv ppt-slide med några stolpar. I övrigt hann vi gå igenom allt mellan himmel och jord, både jobb och privat. Som de fantastiskt begåvade och kompetenta personer vi är hade vi svar på de flesta dilemman. Dessutom kom vi fram till den briljanta idén att om fem år när vi tröttnat på våra nuvarande positioner och sugit ur all kunskap och erfarenhet man rimligen kan - då ska vi öppna eget. Vi vet ju ändå bäst! :-)

Skyndade sedan ut i den strålande höstsolen för att hinna till dagens lunchdejt med en annan intelligent och snygg pingla, allas vår Polly. Det blev GI-lunch på Kalori, komplett med kändisspotting å allt. Maten var väl sådär, desto roligare var det att höra om Kulans nya jobb som av allt att döma är en succé redan innan det startat. Dessutom hade hon den goda smaken att ösa komplimanger över en stackars sliten småbarnsmorsas spiror. Stärkt av detta äntrade jag H&M:s provrum och kom ut med inte mindre än två nya (korta) kjolar. (Kanske ska tillägga att jag är en byxtjej vanligtvis.)

Eftersom jag inte fick vara på jobbet (flytten) och hemmet dessutom intagits av vår städerska (prisade vare hon, vitt avlönad dessutom) satsade jag på att efter shoppingrundan inta ett av stadens fik, koppla upp min bärbara dator och beta av en massa jobbmail och samtal. Var helt enkelt grymt effektiv, och alla To Do:s för veckan blev avklarade innan det var dags att susa till dagis och hämta dyre sonen.

Vi två drog sedan till favvohaket Bibblan och hängde en timme tills Pappan kom och hämtade oss för att åka till närbelägen kvarterskrog och inta fredagsmiddag. Planen var att fira att maken tagit sin första stora order på nya jobbet. Nu blev det inte så mycket fira, pga överstimulerad unge och kass service. Men det blev mat och en öl på lokal, därefter fika och Idol på hemmaplan. Helt ok! :-)

I morgon blir det shopping, maken behöver ny vinterjacka och jag undrar om inte jag själv är i behov av ett par nya höststövlar? Dessutom ska vi ta en svängom Fritidsresor/Apollo/Ving. Maken lovade nämligen i ett svagt ögonblick att om han tog affären skulle provisionen spenderas på en Thailandsresa (som kompensation för alla sena kvällar och inställda semesterdagar i somras). Så nu är bra frågan: när åker vi??

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym said...

Härligt positivt inlägg! Och som sagt; när åker ni?

lördag, oktober 18, 2008  
Blogger Finna said...

Wow, vilken dag! Tänk om man hade fler såna. Kul med resa!! KRAM!!

lördag, oktober 18, 2008  
Anonymous Anonym said...

Lovely! Fler såna dagar åt folket! Lyllos dig som ska åka till Thailand, och härligt att det går bra på jobbet för mannen. Viva er!

tisdag, oktober 21, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home